Paranoid Android berättar om planerna för KitKat

Postat:
10:21 - 2013-09-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
22

Det har skrivits mycket om CyanogenMod senaste tiden eftersom personerna bakom den populära ROM:en bildat företaget Cyanogen Inc och fått sju miljoner dollar i finansiering. En annan uppskattad ROM är Paranoid Android, vilken i regel tar ut svängarna mer än CyanogenMod.

I ett inlägg på Google+ har nu Paranoid Android-gänget berättat hur de kommer ändra upplägget framöver. Istället för att låta enskilda utvecklare ansvara för Paranoid Android på en viss enhet, kommer hela utvecklarskaran tillsammans ha hand om PA för alla kompatibla enheter.

Officiell Paranoid Android kommer endast finns tillgänglig för ett begränsat antal modeller, samtidigt som det kommer förekomma inofficiella portningar för fler telefoner. De ska även se över all egen kod och skriva om allt som inte håller måttet. Målet är allt ska vara polerat, modernt, integrerat och 100 % stabilt. Utvecklarna siktar på att få designen mer i linje med original-Android.

Precis som Cyanogen vill Paranoid Android även göra sin ROM mer användarvänlig. De har börjat arbeta på ett uppdateringsverktyg, men funderar även på ett särskilt verktyg för installation av Paranoid Android. Avslutningsvis utlovar gänget nya större funktioner under 2014 i stil med Hybrid, Pie och Halo.