LG börjar massproducera flexibla 6-tumsskärmar och böjda batterier

Postat:
10:45 - 2013-10-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
68

LG har börjat massproducera vad företaget kallar ”världens första flexibla OLED-panel för smartphones”. Panelen är sex tum stor och liknar vanliga OLED-skärmar, men ett plastsubstrat används istället för glas vilket gör panelen flexibel. Teknikchefen för LG Display berättar att nya produkter med ”förbättrad prestanda och differentierad design” kommer nästa år.

Tillverkaren säger även att 6-tumspanelen kommer vara den tunnaste och lättaste som suttit en smartphone. Skärmen kommer ha en krökningsradie på 700mm, vilket är en dubbelt så tydlig kurva som för Galaxy Nexus.

Det här är första stegen mot andra formfaktorer och typer av mobila produkter. LG har även tillkännagivit ny batteriteknik. Först ut har vi ett ”kabelbatteri” som ser ut som en vanlig elektronisk kabel. Batteriet kan anta vilken form som helst och går till och med att knyta till en knut. Det är dessutom vattentätt.

LG har avslutningsvis presenterat en ny typ av batteri bestående av flera steg, lite i stil med batteriet i G2. Det gör att batteriet kan anta en böjd form. Dessa batterier har börjat massproduceras och kommer sitta i nästa generation smartphones från LG.