LG G5-ägare: vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
22:29 - 2016-07-12
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
12

LG:s senaste flaggskepp, G5, lanserades efter en del förseningar på svenska butikshyllor för cirka två och en halv månad sedan. Sedan det sydkoreanska företaget lanserade den rejält hyllade modellen G2 har förväntningarna på LG ökat rejält.

Framgången för den efterföljande G3 var lite halvskakig, trots att G3 blev en av de allra första telefonerna med en WQHD-upplöst skärm (1440 x 2560 pixlar). Med den efterföljande G4 putsade LG vidare på konceptet och sammantaget var G4 en betydligt bättre pjäs, som dock led av att ha utrustats med ett i jämförelse med konkurrenterna tämligen klent systemchipp.

Med G5 tycks LG ha lyssnat på kritiken och utrustat telefonen med det mesta som man kan förvänta sig av ett flaggskepp år 2016: ett systemchipp av senaste standard, en högupplöst skärm och ett snabbt gränssnitt. LG lanserade därtill G5 som den första modulära telefonen, en telefon som konsumenten själv med viss frihet skulle kunna modifiera med separata moduler.

vi testade LG G5 imponerades vi av prestandan, och konstaterade att kamerorna var av bra klass. Vidare tyckte vi om USB Typ C-anslutningen, som vi anser är framtiden för alla Android-telefoner, samt var glada att batteriet var utbytbart.

På minussidan fann vi att det fanns (och fortfarande finns) alldeles för få moduler tillgängliga, vilket gör att det fina med en modulär telefon stannar vid en god tanke. Vidare fann vi att gränssnittet var lite rörigt och svårarbetat, även om det var ett utmärkt flyt, och att byggkvalitén inte var så hög som vi hade önskat. Bland annat upplevde vi att det var lite för stora glipor mellan telefonens chassi och det modulära batteriet.

När vi testar telefoner försöker vi alltid beta av så mycket som möjligt, för att förhoppningsvis kunna hjälpa er konsumenter att göra ert val då ni går i inköpstankar, men samtidigt kan vi aldrig matcha den samlade kompetensen och erfarenheten ni läsare besitter.

Vi riktar nu därför frågan till er som äger, har ägt eller har använt en LG G5 under en betydande tid: vilka är era synpunkter på telefonen? Vad missade vi i vår recension? Har ni funnit saker som krånglar, eller andra egenheter ni inte tycker om? Är byggkvalitén bristande, som vi anser, eller råkade vi ut för ett måndagsexemplar?

Frågorna är många, och ni sitter inne med svaren. Dela gärna med er av era synpunkter i kommentarerna här nedan, men var vänliga och håll er till ämnet (LG G5). Diskussioner om andra telefoner hänvisar vi till vårt forum.

LG G5 kan idag köpas för cirka 5 300 kronor och uppåt, vilket är strax över en tusenlapp lägre än då telefonen lanserades. Som jämförelse kostar Samsung Galaxy S7 från cirka 5 800 kronor och HTC:s 10 från cirka 6 800 kronor.