LG visar upp flexibel och ”oförstörbar” skärm samt display med blott 1mm ram

Postat:
10:16 - 2013-05-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
52

Hur mycket mer kan vi egentligen begära av mobiler? De har snabba gränssnitt, bra kameror, Full HD-skärmar, 2GB RAM och fyrkärniga chipp som nästan tickar i 2GHz. Hårdvaran håller ofta länge och ser dessutom emellanåt riktigt bra ut. Många vill förmodligen att batteritiden utvecklas – men annars?

Tillverkarna kommer naturligtvis fortsätta göra framsteg på alla punkter och tur är väl det. Det arbetas på flexibla skärmar som sägs vara så gott som oförstörbara. De har tunna paneler och täcks inte av glas utan av ett slags plast. Både Samsung och LG arbetar på den typen av display. Till skillnad från Samsung har landsfränden LG officiellt meddelat att en mobil med flexibel OLED-skärm kommer släppas senare i år. 

LG har nyligen visat upp en 5-tumsskärm med flexibel och mycket tålig OLED-skärm, som går att se på bilden ovan. Är det något som brukar gå sönder på en smartphone är det just skärmen och en display som tål fall och stötar, utan att för den sakens skulle förlora kvalité, hade inneburit en välkommen förbättring.

Tillverkaren har även låtit folk kika på en mobil med väldigt tunn ram kring skärmen – endast en millimeter. Skärmen använder TFT-oxid-teknik för att sänka energiförbrukningen och göra enheten tunnare. LG kunde inte berätta när dessa tekniker släpps på marknaden utan berättade bara att det sker ”så snart som möjligt”.

lg-mobil-skarm-ingen-ram-4