Marshall presenterar London – en Androidmobil med avancerade ljudfunktioner

Postat:
15:43 - 2015-07-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Telefonen brittiska Marshall Headphones anspelade på tidigare i juli har nu presenterats. Den heter London och har som väntat fokus på ljud. Först och främst erbjuder London dubbla främre högtalare som Marshall menar kan ”vara de mest högljudda på jorden”.

Företaget poängterar just volymen men nämner inget om att ljudet spelas upp i stereo. Marshall har vidare en fysisk knapp i mitten på ovansidan kallad ”M-Button”. Knappen beskrivs som en genväg till din musik, oavsett källa. Genom knappen ska musik kunna kontrolleras vad du än gör med telefonen för tillfället.

marshall-london-7

Istället för volymknappar har Marshall satsat på ett scrollhjul. En annan ljudfiness är dubbla 3,5mm-jack, så att två personer kan lyssna samtidigt. De har dessutom separata volymkontroller så båda lyssnarna kan ställa in egna ljudnivåer.

marshall-london-9

Marshall försöker även erbjuda bra ljudkvalitet. Ljudkortet Wolfson WM8281 Audio Hub agerar separat processor för musik, vilket enligt Marshall innebär förbättrat stöd för FLAC och att ljud kan spelas upp med högre upplösning.

Det finns en global equalizer som påverkar allt ljud. Separata profiler kan skapas för olika musikspelare, vilket vi förmodar innebär att du kan ha en EQ-profil för exempelvis Google Play Music och en annan för appen som spelar upp lokal musik. London levereras med in-ear-hörlurarna Marshall Mode och enheten har stöd för Bluetooth apt-x.

marshall-london-2

Vi finner vidare dubbla mikrofoner så ljud kan spelas in i stereo, med brusreducering. Företaget menar att musiker exempelvis kan använda funktionen till att spela in riff och låtuppslag. Marshall nämner avslutningsvis en inbyggd DJ-app (släpps i slutet av året), musikinspelningsappen LoopStack, samt ”låg latens”.

Androidenheter har haft problem med latens, särskilt jämfört med Iphones. Marshall nämner dock inga andra satsningar på att sänka latensen än att Lollipop har inbyggda funktioner för detta, så vi vet inte hur bra det kommer fungera i praktiken.

marshall-london-10

Vad har då Marshall London för komponenter? Vi finner en 4,7 tum stor IPS LCD-skärm (720p), 2GB RAM, 16GB lagring, minneskortsplats, nano-SIM, ett löstagbart 2500mAh-batteri, Qualcomm Snapdragon 410 (64-bit), en 8MP-kamera, samt en främre 2MP-kamera.

Konstruktionen mäter 149,4 x 74,7 x 9,8 millimeter och väger 145 gram. Det går att förbeställa Marshall London från företagets hemsida. Priset ligger på 4995 kronor och Marshall räknar med att kunna leverera telefonen 17:e augusti.

marshall-london-1marshall-london-6 marshall-london-4 marshall-london-5 marshall-london-8 marshall-london-11 marshall-london-13 marshall-london-14 marshall-london-15 marshall-london-16