Metas påstådda Twitter-utmanare kan släppas redan i juni

Postat:
21:22 - 2023-05-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Rykten har sedan i mars hävdat att Meta arbetar på en motsvarighet till Twitter. Enligt ett nytt rykte med Lia Haberman som källa är Twitter-utmanaren så gott som redo för rampljuset och kan släppas redan i slutet av juni, om en dryg månad.

Meta ska ha beskrivit tjänsten som ”Instagram för dina tankar”. Ryktet hävdar att inläggen har en maxlängd på 500 tecken (den här artikeln har 1123 tecken). Användare ska kunna logga in med sina vanliga Instagram-konton på den nya tjänsten – i så fall kan samma användarnamn utnyttjas även där.

Tjänsten förväntas ha en decentraliserad struktur och vara kompatibel med andra plattformar likt Mastodon. Tack vare det decentraliserade upplägget är det tänkt att användare ska kunna interagera med andra mellan olika tjänster och appar, istället för att vara inlåst på samma ställe där ett ensamt företag har full kontroll.

Själva appen sägs se ut och fungera ungefär som Twitter, med ett flöde av inlägg med textfokus. Meta har bekräftat att företaget ”utforskar ett fristående decentraliserat socialt nätverk för att dela textuppdateringar”, så det är mycket möjligt att ryktet stämmer.