Microsoft sägs fokusera på AI och säkerhet i nästa versionen av Windows [Off topic]

Postat:
15:03 - 2023-03-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Enligt Windows Central arbetar Microsoft på en ny moderniserad version av Windows, med fokus på artificiell intelligens, säkerhet och snabba uppdateringar. Initiativet kallas CorePC internt enligt rapporten, med samma mål som slopade Windows 10X.

Nya systemet ska bättre kunna anpassa sig för olika enhetstyper, samt erbjuda en ny modulär arkitektur med partitioner vilket ska förenkla uppdateringar och försvåra för malware att sprida sig. Android har redan en liknande modulär arkitektur och det är tack vare den Google kan uppdatera delar av operativsystemet via Play Store.

Microsoft påstås erbjuda olika varianter av ”CorePC”. Allt från nedbantade, ChromeOS-liknande upplagor som främst utgörs av webbläsaren Edge och kör webbappar, till fullfjädrade stationära system i stil med dagens Windows 11.

Rapporten hävdar även att Microsoft samtidigt skapar en variant av CorePC som anpassats för att drivas av chipp likt Apples senaste Macs. Nya Windows förväntas landa någon gång under 2024 och kommer eventuellt döpas till Windows 12.