Microsoft släpper tangentbord som fungerar med Android, IOS och Windows

Postat:
14:12 - 2014-09-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Microsoft har presenterat ett tangentbord kallat Universal Mobile Keyboard vilket fungerar tillsammans med mobila enheter som kör Android, IOS och Windows. I ett inlägg på egna bloggen skriver Microsoft att det idag är vanligt att vi utnyttjar flera typer av mobila enheter, som används för olika situationer.

Istället för att ha separata tillbehör för de olika enheterna menar Microsoft att det är bättre med ett universalt tillbehör som fungerar överallt. Tangentbordet har en knapp som låter användare växla mellan de olika operativsystem. Företaget skriver att tangenterna har samma känsla som ett tangentbord för bärbar dator, samtidigt som det är lätt och smidigt.

Universal Mobile Keyboard startar direkt när fodralet öppnas och stängs av när det fälls ihop. Anslutningen sker över Bluetooth och tangentbordet har ett inbyggt stöd för exempelvis surfplattor.

Tillbehöret får allmän tillgänglighet i oktober för 80 dollar (motsvarar med dagens växelkurs 570 kronor). Ett annat nytt tangentbord med liknande funktionalitet är Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480.