Nästa stora Androidrelease heter KitKat, har versionsnummer 4.4

Postat:
20:00 - 2013-09-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
135

Google har döpt nästa stora version av Android till KitKat, vilket är ett registrerat varumärke och ett populärt godis som idag tillverkas av Nestlé. Många trodde att Google skulle använda det mer neutrala namnet Key Lime Pie. I en intervju med BBC berättar Androidarbetaren John Lagerling att de valde KitKat istället för att ”väldigt få vet hur Key Lime Pie smakar”. Valet öppnar upp för framtida Androidnamn som Snickers, Milky Way och Twix. Versionsnumret blir 4.4, till skillnad mot 5.0 som många räknade med.

Det står redan en KitKat-staty utanför Googles högkvarter (Googleplex) i Kalifornien, som ställdes dit idag. Presentationen av namnet skedde nyss i samverkan med Nestlé och KitKat, vars Twitter-konto meddelade nyheten samtidigt som Google.

android-4.4-kitkat-staty

På sidan android.com/kitkat går Google igenom de olika Androidversionerna hittills och berättar att operativsystemet nu körs på över en miljard smartphones och surfplattor. Google skriver även att målet med KitKat är att ”skapa en fantastisk Androidupplevelse för alla”.

android-kitkat-bakgrund