Netflix prenumeration med reklam släpps 3 november, 720p blir nya lägsta upplösningen

Postat:
19:25 - 2022-10-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
46

Netflix har meddelat att den billigare prenumerationen som innehåller reklam släpps tredje november. Prenumerationen kallas ”basic with ads” och kostar sju dollar i USA.

Reklamupplägget testas i totalt 12 länder, däribland Tyskland, Italien, Frankrike, Spanien och Storbritannien – men inte i Sverige. Det är dock mycket möjligt att Netflix planerar att släppa ”basic with ads” i fler länder efterhand.

Annonserna kommer vara mellan 15–30 sekunder och visas både innan och under tiden innehåll spelas upp. Netflix skriver inte hur ofta dessa reklamsnuttar kommer visas. Enligt tidigare uppgifter kan det röra sig om 4–5 stycken i timmen. Reklamen är riktad men bara utifrån land, samt utifrån genren för filmen eller serien som visas. Högsta upplösningen för ”basic with ads” är 720p.

En nyhet som är relevant för alla regioner är att 720p även kommer bli nya högsta upplösningen för Netflix vanliga billigaste prenumeration (”basic”), istället för dagens patetiska 480p. Ändringen träder i kraft i november.