Nexpaq är Project Ara i fodralformat

Söker finansiering på Kickstarter

Postat:
18:13 - 2015-04-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
32

Project Ara är Googles satsning på modulära och uppgraderingsbara mobiler. Genom moduler som enkelt går att sätta dit och ta bort kan telefonens funktionalitet och prestanda utökas. Ett nytt projekt på Kickstarter har en liknande idé men den här gången är det telefonens fodral som är modulärt och inte själva mobilen.

Fodralet heter Nexpaq och om företaget når sin vision kommer det ge kunder en rad nya finesser till sina smartphones. Kickstarter-sidan nämner 12 befintliga moduler som finns från början. Alla fodral kan ladda telefonen det är anslutet till. En särskild batterimodul ger en extra skjuts utöver det.

nexpaq-fodral-kickstarter

Andra moduler inkluderar högtalare, ficklampa, minneskortsläsare, termometer och luftfuktighetsmätare, en programmerbar fysisk knapp, ett flash-minne, en alkoholmätare, laserpekare och en modul som mäter luftkvaliteten. Modulerna hanteras via en särskild applikation.

Fodralet ansluter till telefoner via Bluetooth och micro-USB eller Lightning. I nuläget stödjer bara tillbehöret Iphone 6, Samsung Galaxy S6 Edge och Samsung Galaxy S5. En mycket snäv lista och vi undrar varför det finns stöd för Edge och inte vanliga S6. De skriver dock att listan med kompatibla enheter kommer utökas.

Vi vet inte hur bra det här kommer fungera i praktiken men de som vill veta mer kan besöka Kickstarter-sidan.

nexpaq-fodral-2 nexpaq-fodral-3 nexpaq-fodral-4