Nothing debuterar på smartphonemarknaden genom Phone 1

Postat:
17:59 - 2022-07-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
38
London-baserade konsumentelektronikföretaget Nothing har bildats av Carl Pei som tidigare var med och grundade OnePlus. I slutet av mars bekräftade Nothing att företaget arbetar på sin första telefon.
Nothing är ett av två nystartade företag med mobilambitioner som har viss anknytning till Andy Rubins kortlivade satsning Essential. I början av 2021 köpte nämligen Nothing upp vad som fanns kvar av Essential. Det andra företaget, Osom, har istället bildats av före detta Essential-anställda och verkar ha dystrare framtidsutsikter.

Efter en lång upptakt och en mängd aptitretare har Nothing Phone 1 till sist introducerats, med en unik estetik. Även om mycket redan har avslöjats, både officiellt och via rykten, börjar vi med att ge oss på specifikationerna.

Hårdvaran


Phone 1 har en 6,55-tums OLED med 1080 x 2400 pixlar, 10-bit, HDR10+, 1200 nits högsta ljusstyrka, 120Hz uppdateringsfrekvens och skyddsglaset Gorilla Glass 5. Fingeravtrycksläsaren sitter under skärmen. Chippet utgörs av Snapdragon 778G+ som arbetar ihop med upp till 12GB RAM och 256GB lagring (UFS 3.1).

Batteriet har 4500mAh och kan snabbladdas över 33W. Enheten har även stöd för trådlös och omvänd trådlös laddning. Nothing listar Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, 5G, stereohögtalare och stöd för dubbla SIM. Konstruktionen är IP53-klassad och har ram i aluminium.

För fotografi erbjuds en 50MP huvudkamera (Sony IMX766) med OIS, samt en 50MP supervidvinkelkamera (Samsung ISOCELL JN1) med 114 graders synfält. Frontkameran har 16MP. Kameramjukvaran inkluderar nattläge (även för video), porträttläge, samt ett expertläge. Högsta upplösning och fps för videoinspelning är 4K @ 30.

Mjukvaran

Nothing Phone 1 kör ”Nothing OS” vilket ska vara en avskalad version av Android 12. Företaget har utlovat tre år av OS-uppdateringar och fyra års säkerhetsuppdateringar, vilka skickas ut varannan månad.

En specialitet är lamporna på bakstycket som Nothing kallar ”glyph”-gränssnittet. De kan konfigureras och anpassas och användas som avancerade aviseringslampor, och de kan även blinka i olika mönster och kopplas till kontakter så att det går att se vem som ringer (förutsatt att enheten ligger med skärmen nedåt).

En av lamporna kan även visa den aktuella batterinivån vid laddning.

Pris och tillgänglighet

Telefonen börjar säljas 21 juli med ett instegspris (8GB/128GB) på 469 euro. Upplagan med 8GB RAM och 256GB lagring kostar 499 euro, medan modellen med 12GB/256GB kostar 549 euro.

Ett fel i texten har korrigerats

Mest kommenterat

 1. Vilka strömningstjänster har du tillgång till?
 2. Samsung tror att foldables kommer sälja bättre än S-serien inom tre år
 3. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 4. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 5. Rapport: Apple kommer börja visa mer reklam i de inbyggda IOS-apparna
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Mest läst

 1. Google slår tillbaka mot Sonos
 2. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 3. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 4. Motorola smygpresenterar nya Razr
 5. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 6. Vilka strömningstjänster har du tillgång till?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka strömningstjänster har du tillgång till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om