Ny bild på HTC One Max – har fingeravtrycksläsare?

Postat:
17:21 - 2013-08-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
27

HTC sägs vara i färd att släppa sin första gigantiska telefon – en så kallad phablet som ligger i gränslandet mellan surfplatta och mobil. Enheten tycks få namnet One Max och har figurerat i en rad olika inofficiella foton som folk världen över lyckats fånga.

Senaste bilden som sägs föreställa One Max visar telefonen tillsammans med övriga enheter i One-serien: One Mini och vanliga One. Designspråket är intakt medan storleken växer stegvis. Storlekshoppet mellan One och One Max är betydligt större än mellan Mini-varianten och flaggskeppet.

Mest intressant med senaste fotot är kanske att en fingeravtrycksläsare till synes har placerats under kameran på enhetens bakstycke. Ifall enheten faktiskt kommer få en sådan finess lär den gå att använda till olika typer av autentisering, som exempelvis upplåsning av skärmen.

Det vore inte första gången en telefon får fingeravtrycksläsare – Motorola Atrix hade exempelvis en sådan och enligt vissa rykten kommer nästa Iphone begåvas med dylik funktionalitet. Det är inte helt omöjligt att One Max gör ett framträdande under årets IFA i Berlin i början av september. Oavsett blir det en händelserik mässa som kommer bjuda på tunga pjäser; bland annat Galaxy Note 3 och ny toppmodell från Sony.

Senaste artiklarna om HTC ONE MAX

→ Se fler artiklar om ämnet