Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Oppo presenterar mobilen R819 – väger bara 110g

Kunder kan välja mellan officiella ROM:ar

Postat:
16:18 - 2013-08-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Kinesiska tillverkaren Oppo, som i Sverige främst är känd för sina Blu-ray-spelare och Full HD-mobilen Find 5, har idag presenterat telefonen R819. En av enhetens mest framträdande egenskaper är dess lätta vikt – trots 4,7-tumsskärm väger den blott 110 gram. De flesta andra 4,7-tumstelefoner har i regel en vikt mellan 130 – 145 gram.
Telefonen med det mindre klämkäcka namnet lyckas samtidigt vara ovanligt tunn, med en profil på 7,3 millimeter (den är 136,5 mm hög och 68 mm bred). Under skalet finner vi 1GB arbetsminne, 16GB lagringsutrymme, ett 2000mAh-batteri, gyroskop, Dirac HD-ljud, Bluetooth 3.0, GPS, DLNA, Wi-Fi Display, FM-radio och plats för dubbla SIM-kort. Telefonen tycks sakna stöd för NFC.

oppo-r819-3

Oppos senaste mobil bjuder även på två kameror: en 8MP-kamera ( f/2.0 med Sony Exymor BSI) baktill och en 2MP-kamera framtill. Enheten har fått fyrkärniga chippet MT6589 med 1,2GHz klockfrekvens och 28nm tillverkningsteknik. Det innebär grafikkretsen Imagination PowerVR SGX544. Skärmen är som sagt 4,7 tum stor och den har HD-upplösning (1280 x 720 pixlar) vilket ger 312PPI i pixeldensitet.

På sin officiella produktsida berättar Oppo om hur de försökt ge R819 ”överlägsen ergonomi” med lena, rundade ytor och metallinslag. Huvudkameran har egen bildsignalsprocessor och den Android 4.2-baserade mjukvaran innehåller funktioner som gör att användare kan svara i telefon med en handviftning, vända på enheten för att tysta ringsignaler och dubbeltrycka på skärmen för att starta den. Skärmen vet även när du tittar på den så den inte slocknar i onödan.

oppo-r819-2

Ett mycket ovanligt inslag är att Oppo tillhandahåller två olika operativsystem för R819. Kunder kommer kunna välja mellan Color ROM vilket är Oppos egna variant av Android. Den firmwarevarianten sägs bjuda på ”frekventa uppdateringar och flerspråkigt stöd”. Användare kan dessutom välja att lägga in Android 4.2.1 i sitt originalskick, utan anpassningar. I skrivande stund är det oklart hur pass lätt R819 kommer vara att lägga beslag på i Sverige. Nyheten kom dock via pressrelease till Swedroid och vi har kontaktat Oppo för att förhoppningsvis få svar i frågan.

Uppdatering: Telefonen går att förhandsboka härifrån för 269 euro (motsvarar cirka 2350kr). Det står att den levereras ”tidigt i september”.

oppo-r819-funktioner

Mest kommenterat

 1. Huawei skingrar oklarheter, utlovar uppdatering till Android 10
 2. Vilken batterinivå brukar du nå som lägst?
 3. OPPO visar upp världens första USC-kamera
 4. Samsung lanserar SmartThings i Sverige
 5. Google lägger ned satsningen på egna surfplattor
 6. Guide: Så här hittar, säkrar, eller rensar du en förlorad Androidtelefon

Mest läst

 1. Huawei skingrar oklarheter, utlovar uppdatering till Android 10
 2. Google tröttnar på operatörer, implementerar egen RCS
 3. Snart går det inte längre att visa bilder från Drive i Google Photos
 4. Löst rykte: Huawei överväger att använda gren av Sailfish OS
 5. Galaxy S9 och Galaxy Note 9 får förbättrade kameror via uppdatering
 6. Google publicerar bild på Pixel 4

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken är den lägsta batterinivå du vanligtvis kommer ned till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey