Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Oppo presenterar mobilen R819 – väger bara 110g

Kunder kan välja mellan officiella ROM:ar

Postat:
16:18 - 2013-08-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Kinesiska tillverkaren Oppo, som i Sverige främst är känd för sina Blu-ray-spelare och Full HD-mobilen Find 5, har idag presenterat telefonen R819. En av enhetens mest framträdande egenskaper är dess lätta vikt – trots 4,7-tumsskärm väger den blott 110 gram. De flesta andra 4,7-tumstelefoner har i regel en vikt mellan 130 – 145 gram.
Telefonen med det mindre klämkäcka namnet lyckas samtidigt vara ovanligt tunn, med en profil på 7,3 millimeter (den är 136,5 mm hög och 68 mm bred). Under skalet finner vi 1GB arbetsminne, 16GB lagringsutrymme, ett 2000mAh-batteri, gyroskop, Dirac HD-ljud, Bluetooth 3.0, GPS, DLNA, Wi-Fi Display, FM-radio och plats för dubbla SIM-kort. Telefonen tycks sakna stöd för NFC.

oppo-r819-3

Oppos senaste mobil bjuder även på två kameror: en 8MP-kamera ( f/2.0 med Sony Exymor BSI) baktill och en 2MP-kamera framtill. Enheten har fått fyrkärniga chippet MT6589 med 1,2GHz klockfrekvens och 28nm tillverkningsteknik. Det innebär grafikkretsen Imagination PowerVR SGX544. Skärmen är som sagt 4,7 tum stor och den har HD-upplösning (1280 x 720 pixlar) vilket ger 312PPI i pixeldensitet.

På sin officiella produktsida berättar Oppo om hur de försökt ge R819 ”överlägsen ergonomi” med lena, rundade ytor och metallinslag. Huvudkameran har egen bildsignalsprocessor och den Android 4.2-baserade mjukvaran innehåller funktioner som gör att användare kan svara i telefon med en handviftning, vända på enheten för att tysta ringsignaler och dubbeltrycka på skärmen för att starta den. Skärmen vet även när du tittar på den så den inte slocknar i onödan.

oppo-r819-2

Ett mycket ovanligt inslag är att Oppo tillhandahåller två olika operativsystem för R819. Kunder kommer kunna välja mellan Color ROM vilket är Oppos egna variant av Android. Den firmwarevarianten sägs bjuda på ”frekventa uppdateringar och flerspråkigt stöd”. Användare kan dessutom välja att lägga in Android 4.2.1 i sitt originalskick, utan anpassningar. I skrivande stund är det oklart hur pass lätt R819 kommer vara att lägga beslag på i Sverige. Nyheten kom dock via pressrelease till Swedroid och vi har kontaktat Oppo för att förhoppningsvis få svar i frågan.

Uppdatering: Telefonen går att förhandsboka härifrån för 269 euro (motsvarar cirka 2350kr). Det står att den levereras ”tidigt i september”.

oppo-r819-funktioner

Mest kommenterat

 1. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 2. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?
 3. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 4. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 5. Googles telefon-app kan få funktion för att spela in samtal
 6. Google delar med sig av Stadias roadmap för 2020

Mest läst

 1. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 2. Första fotografierna på Samsung Galaxy S20+
 3. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 4. Teknikmagasinet kastar in handduken – ansöker om konkurs
 5. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien
 6. Så här ser Samsung Galaxy S20 Ultra ut enligt senaste ryktena

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är effektivast överlag: textbaserad kommunikation eller samtal?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey