Nyheterna i senaste versionen av Android 15

Satellitmeddelanden och bättre NFC-baserade betalningar

Postat:
10:06 - 2024-03-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Google har släppt andra förhandsversionen av Android 15 för Pixel-serien. Androids ingenjörschef Dave Burke berättar att systemet har utökat stöd för satellitmeddelanden, genom nya pedagogiska aviseringar och dialogrutor och stöd för att skicka SMS/MMS och RCS via satellit.

Android 15 erbjuder förbättrade och mer sömlösa kontaktlösa betalningar, samt ett utökat API för PDF-filer. Systemet har dessutom inbyggt stöd för de yttre skärmarna i viktelefoner (vilka Google kallar flippables). Utvecklare kommer kunna anpassa sina appar för att köras på de små yttre panelerna.

Appar kan känna av ifall användaren spelar in skärmen och exempelvis varna ifall skärmen innehåller känslig information. En annan förbättring i Android 15 är ljudstyrkestandarden CTA-2075 som ska göra att användare inte behöver anpassa volymen när de växlar mellan innehåll, tack vare en jämn ljudnivå.

Google har fortfarande inte presenterat Android 15 för användare. Nyheterna som hittills diskuterats är riktade till utvecklare. Första betaversionen av Android 15 kommer i april.