OnePlus 10 Pro gick av på mitten i tålighetstest

Postat:
11:10 - 2022-02-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Få har sannolikt förstört fler mobiler än Zack Nelson på YouTube-kanalen JerryRigEverything, där han testar tåligheten för smartphones på olika vis. Nelson har nu utsatt OnePlus 10 Pro för omild behandling.

Testet är inte vetenskapligt och kan ha begränsad innebörd, då det inte alltid speglar de påfrestningar telefoner utsätts för i verkligheten. Med detta sagt blev OnePlus 10 Pro till en foldable i Nelsons informella böj-test. Vid hårt tryck med fingrarna och böjning mot enhetens baksida sprack bakstycket.

Vid samma påfrestning fast vänt mot skärmen gick telefonen av på mitten, strax under kameramodulen och ovanför batteriet. Detta behöver inte innebära att OnePlus 10 Pro riskerar att böjas vid normal användning, men kan vara värt att ha i åtanke (särskilt för de 6 % som har mobilen i bakfickan).

Vissa minns säkert den så kallade ”bendgate” kring Apple Iphone 6. Många Iphone 6-ägare råkade ut för böjda konstruktioner och rättegångsdokument avslöjade senare att Apples interna tester visat att det var 7,2 gånger mer sannolikt att Iphone 6 Plus skulle böjas än Iphone 5S.