OnePlus ger upp planerna att ena OxygenOS och ColorOS

Postat:
18:55 - 2022-02-28
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
26

Efter att OnePlus i september förra året officiellt meddelade att de ämnar slå samman det fortfarande mycket populära egna gränssnittet OxygenOS med moderbolaget Oppos gränssnitt ColorOS har många ägare av OnePlus-telefoner uttryckt både oro och ilska. Även om ColorOS ingalunda är ett dåligt grässnitt så är det inte alls vad många av OnePlus trogna kunder förväntar sig, eller vill ha.

Vi på redaktionen har själva erfarit ganska stora problem i våra OnePlus-telefoner efter att enandet av de två gränssnitten påbörjades på allvar i och med Android 12-uppdateringen, med en uppsjö buggar av varierande art och allvar som resultat, samt en hel del frustration över att OnePlus unika gränssnittsidentitet höll på att gå förlorad.

OnePlus tycks efter proteststormarna slutligen ha insett att många av deras kunder absolut inte är okej med sammanslagningen, och meddelade idag att de två gränssnitten kommer förbli separata.

Back in September, Pete announced the codebase for both Oxygen OS and Color OS would merge with the goal of creating one unified and upgraded operating system for both OnePlus and Oppo devices globally. Oxygen OS and Color OS will continue to be developed on the same codebase — to allow for faster updates and better build quality — but we have decided that Oxygen OS and Color OS will remain independent brand properties. This new course was taken in accordance with feedback from our community — we understand users of Oxygen OS and Color OS want each operating system to remain separate from each other with their own distinct properties.

Eftersom sammanslagningen dock redan har påbörjats i och med OxygenOS 12-uppdateringen och redan har fått betydande inslag av ColorOS samt en smärre uppsjö buggar och problem så är frågan om OnePlus avser ta ett steg tillbaka och återgå till en ren OxygenOS-version eller om de avser behålla gränssnittsändringarna som redan har gjorts och fixa alla buggar med löpande uppdateringar.

Vi på redaktionen hoppas att de väljer det förra snarare än det senare, att de tar ett steg tillbaka och raderar alla spår av ColorOS i OxygenOS, men vi befarar att det helt enkelt kommer anses vara för dyrt att backa så långt och börja om på helt ny gränssnittskula med Android 12.

Tiden får utvisa hur OnePlus ämnar tackla problemet. Vilka är era tankar kring detta? Är ni liksom vi glada att se att OnePlus har tänkt om? Har även ni upplevt buggar och problem med OxygenOS 12-uppdateringen?