Oppo lanserar sitt nya gränssnitt ColorOS 13

Postat:
20:12 - 2022-08-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Oppo har idag presenterat sitt nya gränssnitt ColorOS 13. Uppdateringen är inte särskilt aktuell i Sverige då Oppo till skillnad mot dotterbolaget OnePlus inte har någon större närvaro på svenska smartphonemarknaden.

Men de som har en Oppo-telefon kan kika på bilden längst ned för att se om deras mobil kommer erhålla ColorOS 13 som baseras på Android 13. Totalt 35 telefoner ska få uppdateringen i sinom tid.

Vad är då nyheterna i ColorOS 13? När skärmdumpar tas i meddelandeappar kan systemet automatiskt göra kontakters namn och profilbilder suddiga, som integritetsskydd. Verktyget kan även utnyttjas för att manuellt sudda ut meddelanden i skärmbilder.

ColorOS 13 har inte oväntat vissa likheter med OxygenOS 13 (ett tag skulle systemen slås ihop), som exempelvis designen för widgetarna på den ständigt aktiva panelen och hemskärmen, samt mapparna som går att ändra storlek på.

Oppo har förbättrat kommunikationen mellan mobil och PC. Det ska vara lättare att skicka filer till Windows trådlöst, och upp till tre separata appar på mobilen kan speglas till en PC. ColorOS 13 erbjuder även förbättringar under huven, likt något Oppo kallar ”Dynamic Computing Engine” som ska förbättra batteritiden och göra så att fler appar kan vara aktiva i bakgrunden samtidigt.