Penny är en ny lågprisoperatör – erbjuder både mobil- och bredbandsabonnemang

Postat:
20:34 - 2020-02-02
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
39

Tele2 kommer under morgondagen att på den svenska marknaden introducera ett nytt varumärke med lågprisprofil – PENNY – som erbjuder både mobil- och bredbandsabonnemang.

Penny beskrivs som en ny uppkopplings- och underhållningsaktör som är byggd på ett nytt sätt för att göra det möjligt att med högre takt rulla ut nya tjänster. Plattformen tillåter också kunder att i större utsträckning administrera abonnemang på egen hand.

Penny är en ny typ av operatör för mobilt och bredband byggd för framtiden. Vi älskar teknologi och möjligheterna som den ger oss. Därför har vi byggt på Penny på ett helt nytt sätt. Det betyder att vi kan utveckla våra tjänster snabbare, hålla hög kvalitet samtidigt som vi har ett lågt pris. Det är lite som att vi har ”life-hackat” uppkoppling för din skull.

Hos Penny är det fritt att välja vad du vill, när du vill. Behöver du mer surf? Lägg till mer. Behöver du en högre hastighet på ditt bredband? Höj hastigheten. Du aktiverar, ändrar och uppdaterar ditt konto eller dina tjänster när det passar dig, så att det passar dig.

–Penny.se

Enligt hemsidan erbjuder Penny varken student- eller pensionärsabonnemang. Det enklaste mobilabonnemanget startar på 99 kronor per månad och inkluderar 3 GB data samt obegränsat med samtal och SMS i Sverige. 6 GB, 15 GB respektive 40 GB kostar 139 kr, 199 kr samt 289 kr per månad.

I jämförelse med Comviq är Penny billigare sett till mängden data per krona.

I jämförelse med Comviq, som också har en lågprisprofil, är Penny överlag billigare sett till mängden data per krona med undantag för det dyraste abonnemanget om 40 GB; där priset endast skiljer sig åt med 6 kronor.

Precis som hos ett par av lågpriskonkurrenterna är det möjligt att spara surf, men endast upp till 300 % av surfkvoten som ingår i det aktiva abonnemanget. Det är med andra ord endast möjligt att buffra upp till 9 GB data med det enklaste abonnemanget om 3 GB (3*3) och som mest 120 GB med 40 GB-abonnemanget (40*3).

För användare som har både ett mobil- och bredbandsabonnemang erbjuder Penny dubbel surf på samtliga mobilabonnemang.

Jämte Vimla (tack för korrigering från uppmärksamma läsare i kommentarerna!) är Penny för närvarande ensamma om att låta abonnemangsinnehavare pausa eller återaktivera abonnemang redan från första dagen, till skillnad från exempelvis Telenor som låter användaren pausa först sex månader efter abonnemangets start. Att man kan pausa vid behov redan från dag ett gör att Penny kan ses som ett bra abonnemang för den som endast behöver ett aktivt telefonabonnemang periodvis, exempelvis i lantstället eller vid resor.

Penny är med andra ord inte helt olikt Google Fi med undantag för att Pennys kunder måste betala hela månadskostnaden för varje påbörjad månad som abonnemanget varit aktivt. Google räknar i motsats antalet dagar ett abonnemang varit aktivt och tar endast betalt efter att ett abonnemang varit aktivt i totalt 30 dagar.

För närvarande är villkor, information om surfhastigheter och vilka tekniker som stöds (VoWiFi, eSIM etc.) inte tillgängligt via Pennys hemsida. Dessa detaljer bör presenteras under morgondagen i samband med den officiella lanseringen av tjänsten.

Penny tillhandahåller en app för både Android samt iOS. Appen distribueras av Com Hem AB. Av appen såväl som hemsidan att döma finns det för närvarande ingen möjlighet att komma i kontakt med en supportavdelning, utan Penny hänvisar endast till hjälpavdelningen bakom kundportalen.

Swedroid har sökt Penny för att bland annat få svar på vilken plattform Penny bygger på samt vilka tekniker som stöds och huruvida abonnenter kan komma i kontakt med Penny för att få support.

[Följ diskussionen om Penny i forumet]