Stadia Pro-användare får två nya gratisspel – GYLT och Metro Exodus

Postat:
07:45 - 2020-02-03
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
4

Googles strömmade speltjänst Stadia fick se en skakig start på karriären då Google vid lanseringen inte lyckades införliva en rad löften, såsom 4K-upplösning för en rad moderna spel och att kunna använda Stadia-kontrollen trådlöst även vid spel på en dator eller telefon. Det kändes kort sagt som att Stadia jäktades fram innan produkten var redo för lansering.

I takt med att veckorna har gått så har vi sett en rad stora som små förbättringar och Stadia är nu, även om det fortfarande är lång väg att gå, markant bättre i början av februari än för två månader sedan. Det går alltså framåt, om än i maklig takt.

Som en del av förbättringarna har vi sett nya ”gratisspel” för Pro-prenumeranter dyka upp med ojämna mellanrum, och de två senaste tillskotten, med lansering den första februari, är pusselspelet GYLT och förstapersonskjutspelet (måste alla engelska ord verkligen översättas till svenska?) Metro Exodus.

Som alltid måste Pro-prenumeranter manuellt göra anspråk (”Claim”) på de nya gratisspelen under kategorin ”Stadia Pro-spel”, och om man slutar betala för Pro så försvinner spelen. Lyckligtvis kommer de åter igen om man återtar prenumerationen vid ett senare tillfälle, så man behöver inte oroa sig för att man förlorar dem för alltid om man avslutar Pro under en period.