Pixel 6- och 6 Pro-ägare: Vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
07:59 - 2022-03-04
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
25

Efter att Google till mångas bestörtning i 2020 meddelade att årets Pixel 5 till skillnad från alla tidigare generationer ur Pixel-serien inte skulle komma att bli en flaggskeppstelefon så var det många av oss som valde att lämna Pixel, och ansåg det vara ett avslutat kapitel.

Även om Pixel 5, 5a och 5a 5G ingalunda var dåliga telefoner så var de, ända ut i fingertopparna – möjligen kameran undantaget – mellanklasstelefoner. De av oss som föredrar telefoner ur toppskiktet fick helt enkelt se oss om efter en annan tillverkare.

Glädjen bland många av oss var därför stor när det stod klart att Google i och med Pixel 6 och 6 Pro ämnade göra ett återtåg till flaggskeppsklassen, med ett helt nytt och av Google designat chipp, Tensor, och en utrustningsnivå som steg för steg hörde hemma i flaggskeppsklassen. Pixel 6 och 6 Pro var hårdvarumässigt ingalunda störst, bäst och starkast, men att det handlar om flaggskeppsstandard råder det ingen tvekan om.

Pixel 6-duon har enligt rykten (Google delar inte med sig av officiella försäljningsssiffror) slagit rekord och sålt bättre än någon tidigare Pixel (vilket i sig kanske inte säger speciellt mycket), och recensionerna var övervägande positiva.

Det stod dock snabbt klart att telefonerna drogs med en del problem och buggar, av varierande art och allvar, vilket inte alls är vad man har kommit att förvänta sig av Pixel-telefoner.

Inte minst har den skärminbäddade fingeravtrycksläsaren fått mycket kritik för att vara långsam och opålitlig, och detta är kritik som vi i redaktionens exemplar kan bekräfta är befogad, även om den åtminstone i vårt fall fungerar betydligt bättre än vad vissa domedagsrapporter vill göra gällande.

I takt med att Google har skickat ut uppdateringar så har telefonerna kommit att bli mycket bättre än då de lanserades, men samtidigt har en del nya buggar (lyckligtvis av mildare art, i de flesta fallen) introducerats.

Vår fråga är nu till er som äger, har ägt eller har använt en Pixel 6 eller 6 Pro under en längre tid: Vilka är era synpunkter på telefonen?

Vad är bättre än vad ni förväntade er? Vad är sämre? Hur fungerar fingeravtrycksläsaren för er? Är batteritiden medioker, bra eller dålig? Upplever ni liksom vi att prestandan vid verkligt användande är ypperlig, även om Tensor-chippet inte riktigt kan matcha de snabbaste konkurrenterna i så kallade benchmarks?

Frågorna är många och ni sitter sannolikt inne med svaren. Kommentarsfältet här nedan är ert.