Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Plex är första globalt tillgängliga mobilen från TCL

Postat:
12:59 - 2019-09-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Kinesiska elektronikföretaget TCL är kanske främst känt för sina TV-apparater, men har flera andra järn i elden. TCL har under IFA presenterat sin första globalt tillgängliga smarta mobil, kallad Plex.
Telefonen ligger i mellansegmentet med specifikationer som en 6,53-tumsskärm (LCD / FHD+), relativt kraftfulla chippet Qualcomm Snapdragon 675, 6GB RAM, 128GB lagring och minneskortsplats. Något TCL kallar Nxtvision ska förbättra panelens färgåtergivning, färgtemperatur och kontrast i realtid.

Tre kameror sitter i en horisontell rad på bakstycket: en 48MP huvudkamera (f1,8), en 123-graders supervidvinkelkamera som når 16MP, samt en 2MP djupkamera. Nattlägen för kameror är i ropet och Plex erbjuder ett sådant, som ska förbättra mörkerprestandan. Företaget utlovar ljusinsläpp och brudreducering i världsklass.

En nisch är en programmerbar fysisk knapp som kan konfigureras efter eget tycke, med kommandon för tryck, dubbeltryck och långtryck. Batteriet ligger på 3820mAh och stödjer 18W snabbladdning. TCL har satsat på en beprövad kapacitiv fingeravtrycksläsare som sitter nedanför kamerorna baktill. En läsare under skärmen var inte ens ett alternativ på grund av att LCD används och inte OLED.

En specialfunktion gör att upp till fyra högtalare eller hörlurar kan ansluta till Plex samtidigt. Sist men inte minst erbjuder telefonen ett 3,5mm-jack. TCL Plex släpps i Europa under fjärde kvartalet i svart och vitt, för 329 euro.

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Hur många appar har du på din mobil idag?
 5. OnePlus presenterar sina första ”true wireless”-hörlurar 21 juli
 6. Ingen Androidversion har nått fler enheter på fem månader än Android 10

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 3. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 4. Vilka specifikationer vill du se i ASUS ROG Phone 3?
 5. OnePlus Nord lanseras 21 juli
 6. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många appar har du på din telefon idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey