Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei introducerar 7nm-chippet Kirin 990 under IFA

Postat:
13:42 - 2019-09-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei designar precis som de två andra mobiljättarna Samsung och Apple egna chipp, medan övriga tillverkare främst vänder sig till Qualcomm och Mediatek för sina SoC-behov. Telekomjätten har nu presenterat sitt senaste och snabbaste chipp Kirin 990 samt varianten Kirin 990 5G med integrerat 5G-modem.
Chippet bygger på tillverkningstekniken 7nm och ska vara först ut med 10 miljarder transistorer i ett SoC för mobiler, för högre effektivitet och lägre energiförbrukning. Kirin 990 5G är fysiskt mindre än Snapdragon 855 med X50-modemet och det stödjer samtliga 5G-frekvenser, något Huawei ska vara först ut med.

Chippet kan uppnå nedladdningshastigheter på 2,3Gbps och 1,25Gbps för uppladdning. Artificiell intelligens får sig en skjuts tack vare en dubbelkärnig NPU med kärnarkitekturen ”big-tiny”. Kirin 990 5G har ”världens mest kraftfulla processor” enligt Huawei. Vi tar för givet att de menar mobilprocessor, om de inte har drabbats av hybris.

Processorn utgörs av två dubbelkärniga Cortex-A76-kluster med 2,86GHz respektive 2,3GHz, tillsammans med ett fyrkärnigt Cortex-A55-kluster. Den enkelkärniga prestandan har höjts med 10 procent, medan den flerkärniga prestandan ska ha gått upp nio procent.

Grafikdelen består av 16-kärniga Mali-G76. Chippet har femte generationens bildsignalsprocessor som ska erbjuda brudreducering på hårdvarunivå i klass med DSLR-kameror. Huawei ser alltså ut att kunna förbättra sin redan utmärkta mörkerprestanda.

Mate 30-serien som presenteras senare i september blir först ut med Kirin 990.

Mest kommenterat

 1. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 2. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?
 3. Pressbilder på Galaxy S20-serien: så här ser Samsungs nya flaggskepp ut
 4. Disney+ kommer till Norden i sommar
 5. Whatsapp Beta erbjuder nu mörkt tema
 6. Kan det här vara OnePlus 8 Pro?

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S20 Ultra ut enligt senaste ryktena
 2. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 3. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 4. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien
 5. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 6. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är effektivast överlag: textbaserad kommunikation eller samtal?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey