Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Project Brillo är Googles satsning på Internet of Things

Postat:
13:32 - 2015-05-29
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google satsar på att föra Android till alla typer av uppkopplade enheter, så de kan kommunicera med varandra och med smartphones. Satsningen heter Project Brillo och baseras på en riktigt nedbantad lågnivåversion av Android, så systemet kan köras på så många olika typer av elektronik som möjligt utan krav på kraftfulla komponenter.
Tanken är att traditionellt dumma och icke uppkopplade vardagsobjekt som exempelvis ringklockor, brandvarnare, lampor och vitvaror ska kunna kommunicera med varandra över Bluetooth och Wi-Fi. Som exempel nämner Google en receptapplikation som kan kommunicera med din ugn och automatiskt sätta värmen på rätt nivå.

weave3

Ett annat exempel är transportsystem i kollektivtrafiken som automatiskt kan meddela resenärer om förseningar. Google menar att användarupplevelsen för detta ”Internet of Things” idag är inkonsekvent och förvirrande.

Med Project Brillo vill företaget skapa en enhetlig upplevelse och göra det enklare för både tillverkare och utvecklare att implementera tekniken. Ett särskilt IoT-protokoll kallat Weave är stommen och ger enligt Google säker kommunikation mellan enheter, både lokalt och via Internet. Lösningen har även stöd för röstkommandon.

Hittills har Google riktat sig till tillverkare och utvecklare men Project Brillo kommer lanseras senare i år – då får vi sannolikt se de första konsumentprodukterna. Mer information finns på Googles hemsida.

weave

weav-project-brillo-google-iot

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Disney+ utökas med Star [Notis]
 5. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 6. Nu kan Netflix ladda hem rekommenderade filmer och serier

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om