Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vi testar Android M: Nya hemskärmen

Postat:
14:17 - 2015-05-29
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Att upptäcka alla nyheter i förhandsversionen av Android M kan ta tid. Det är dessutom en mycket tidig variant av plattformen och nya funktioner lär förmodligen läggas till efterhand genom de utlovade OTA-uppdateringarna.
Precis som när vi testade sista förhandsversionen av Android 5.0 Lollipop i höstas kommer vi därför gå igenom nyheterna del för del. Vi har redan nämnt att Android M innehåller ett mörkt tema för de som föredrar ett mörkare gränssnitt.

Vi fortsätter med en titt på Androids nya hemskärmsapp, som i stort sett är intakt men ändå har förändrats markant på en punkt: applikationslådan.

android-m-hemskarm-1android-m-hemskarm-2

Istället för en horisontell lista med appar i lådan får användare en vertikal, bokstavssorterad lista. Applikationerna är grupperade utifrån deras inledande bokstav. Vill du snabbt scrolla till en viss bokstav i listan kan du ta tag i listen till höger och dra med fingret – aktuella bokstaven i listan visas då precis intill fingret.

Högst upp i applikationslådan visas genvägar till fyra appar och allra högst upp vilar ett sökfält. Vi har inte blivit helt kloka på vad det är som styr vilka appar som visas överst i lådan. Ikonerna går att ta tag i och dra till hemskärmen men inte att byta ut.

android-m-hemskarm-4android-m-hemskarm-5

Det verkar som de senast använda eller mest använda apparna hamnar överst i lådan, men varken det ena eller andra beteendet har varit konsekvent. Bäst hade varit om användare själva kunde placera fyra valfria appar överst.

Sista större nyheten i Googles hemskärmsapp för Android M är möjligheten att avinstallera appar direkt från hemskärmen, något som tidigare bara gick att göra från applikationslådan.

Senaste artiklarna om VI TESTAR ANDROID M

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars
 3. Realme lanserar GT med Snapdragon 888 och 12GB RAM
 4. OnePlus presenterar nyheter 8 mars
 5. Rapporter om motvind för Google Stadia
 6. Fler tecken på Wear OS-klocka från Samsung

Mest läst

 1. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 2. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Google Duo har så effektiv komprimering att samtal kan genomföras över klassiskt modem
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v9)
 6. Nubia Red Magic 6 har 165Hz uppdateringsfrekvens och 18GB RAM

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om