Rapport: Google har testat att köra Chrome OS på Pixel-telefoner

Postat:
22:37 - 2024-05-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Samsung erbjuder ett separat PC-gränssnitt – Dex – när utvalda Galaxy-telefoner ansluts till extern monitor. Tänk om Pixel-telefoner kommer börja erbjuda Chrome OS när de kopplas till en skärm? Det är långt ifrån bekräftat att Google har dylika planer, men enligt Android Authority har Google i alla fall lyckats köra Chrome OS på Pixel-telefoner.

Metoden involverar en specialversion av Chrome OS som körs på telefonen genom Androids ”virtualization framework”. Google påstås ha visat upp metoden för samarbetspartners – kanske för att se om de är intresserade av att börja leverera två-i-ett-enheter som både kan köra Android och Chrome OS.

Det förekom länge rykten om att Chrome OS och Android skulle slås ihop till ett förenat system. Wall Street Journal hävdade exempelvis detta år 2015. Google verkar faktiskt ha haft den planen och arbetade aktivt på ett system med kodnamnet Androdmeda som i slutändan slopades för att båda systemen var framgångsrika separat.

I slutet av 2016 avfärdade Hiroshi Lockheimer ryktena om sammanslagningen. Men kanske får vi se telefoner i framtiden som kan köra båda systemen: Android när enheten används som mobil och Chrome OS när enheten ansluts till monitor.