Rapport: Utvecklare anser att Google inte betalar tillräckligt för att släppa Stadia-spel

Postat:
12:32 - 2020-03-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Enligt en rapport från Business Insider anser många indieutvecklare att Google inte erbjuder en tillräckligt stor finansiell morot för att utveckla för Stadia. En chef för en utgivare menade att Google erbjöd så lite pengar att det inte kunde påverka beslutet.

En annan indieutvecklare sa att konkurrerande aktörer i spelbranschen, som Microsoft och Epic, kan erbjuda en betydande summa pengar som incitament innan spelet ens har släppts, men att Googles motsvarighet är så gott som obefintlig.

Rapporten menar att en annan anledning till att Google har svårt att locka utvecklare, är att vissa befarar att Google helt enkelt kommer att lägga ned tjänsten. De vet inte säkert att det rör sig om en mångårig satsning, oavsett resultat.

Stadia erbjuder i dagsläget 28 spel. Innan årets slut är det tänkt att plattformen ska innehålla över 100 titlar. Stadia har fått en något skakig start, men om Google släpper alla de utlovade funktionerna och får in fler attraktiva spel kommer sannolikt fler spelare hoppa på strömningståget.