Retrospelet Heroes of Loot finns nu i Play Store

En cover på Gauntlet

Postat:
23:15 - 2013-09-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

OrangePixel är en nederländsk utvecklare som nischat sig genom att släppa retrodoftande spel för mobiler. Gänget har inspirerats av klassiska spel för gamla konsoler och hemdatorer i olika hög utsträckning. OrangePixels senaste titel har idag landat i Play Store och det är en av företagets största satsningar hittills: Heroes of Loot.

Vissa minns säkert Gauntlet som först gavs ut 1985 av Atari. Spelet gick ut på att springa runt i labyrinter, grottor och underjordiska fängelsehålor och skjuta på allt som rörde sig. Gauntlet har varit OrangePixels största inspirationskälla när de skapat Heroes of Loot och det ger faktiskt lite samma känsla.

heroes-of-loot-1
heroes-of-loot-2heroes-of-loot-1

Spelet bjuder på ett obegränsat antal slumpgenererade nivåer, olika uppdrag för att få tag på mer byte och poäng, hemliga områden, och ”mystiska föremål”. Det finns fyra klasser att välja mellan (alv, krigare, trollkarl, valkyria) och banorna blir svårare i takt med att du stiger i rang.

Styrningen kan vara ett problem i alla pekskärmsspel men den fungerade rätt bra när vi testade Heroes of Loot. Det finns ett virtuellt styrkors till vänster som dock inte kräver någon direkt precision – det är bara att dra fingret i den riktning du vill att karaktären ska gå. Höger sida av skärmen används istället för att plundra och skövla och ge sig på allehanda monster.

OrangePixel har även lagt till stöd för fysiska kontroller och spelet är kompatibelt med Xperia Play, Moga, Green Throttle och Nvidia Shield. Heroes of Loot kan eventuellt upplevelse som en smula monotont i längden, men det är välgjort och med ett bra soundtrack. Utvecklaren vill ha 17kr för Heroes of Loot och det finns i Play Store i vanlig ordning.