Bilder visar helt ny design för Android 12

Postat:
00:11 - 2021-02-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
24

Android 11 erbjuder väldigt få designförändringar och ser nästan helt ut som det föregående systemet – i alla fall i Googles tappning. Årets stora nya version av plattformen, Android 12, kan föra med sig desto större förändringar av gränssnittet.

Bilderna i artikeln påstås vara hämtade från dokumentation Google delar med samarbetspartners i förväg, för att de bättre ska kunna förbereda sig för den nya systemversionen. Huruvida materialet är äkta kan inte fastställas och det bör tas med en nypa salt, men eventuellt ger bilderna en tidig inblick i Googles nya riktning för designen.

En variation av beige används flitigt som bakgrund istället för stora vita sjok. Objekt har mer rundande hörn och aviseringsmenyn har en annan utformning. En av bilderna visar en ny form av widgetar på hemskärmen, vilka också är kraftigt rundade.

Vi ser även hur systemet indikerar att appar använder kameran och mikrofonen. Google förväntas släppa en förhandsversion av Android 12 för utvecklare inom kort och då får vi veta mer om systemet.

Fotnot: Android 12 har enligt utsago en mer kraftfull temamotor vilken tillåter att både bakgrundsfärgen och accentfärgen ändras.

Senaste artiklarna om ANDROID 12

→ Besök Androidarkivet