Så här kan Google Glass användas för informationssökning i vardagen [Video]

Postat:
11:32 - 2013-06-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
53

Gänget bakom Google Glass – en slags dator som bärs i form av glasögon, har laddat upp en video som visar hur manicken kan användas för att ge svar på frågor i vardagen. Glass har stöd för röstsökning och i videon visas hur glasögonen svarar på frågor ställda genom vanliga meningar.

Medlemmar ur teamet ställer exempelvis frågor om hur många Celsius som motsvarar Fahrenheit, om beräkningar, valutakurser, omvandling mellan viktenheter, huruvida ett idrottslag vann matchen igår kväll och om morgondagens väder. Cirka två minuter in i klippet kommer dessutom en liten svensk touch, då det frågas vad ”lite åt vänster” heter på svenska, varefter en svensk röst läser upp översättningen.

Fördelen gentemot exempelvis en smartphone är att dessa sökningar kan göras utan att först behöva plocka fram något: det räcker med att bara ställa en fråga på samma vis som om man frågat en annan människa. Google stödjer röstigenkänning på svenska men det återstår naturligtvis att se hur väl detta kommer fungera i Sverige.