Så här uppdaterar du Honor 8 till Android Nougat

Postat:
19:46 - 2017-01-22
Skribent:
Gustav
Kommentarer:
52

Huawei har påbörjat utrullningen av Android Nougat tillsammans med EMUI 5.0 för Honor 8 i Storbritannien. I Sverige får vi vänta lite till, men för den otålige finns det ett knep.

Det är relativt enkelt att installera den officiella Nougat-uppdateringen genom att använda en app kallad Hicare. Väl i applikationen byter du region till ”English – UK”, sedan trycker du på det lite udda översatta ”Användare som tidigt uppdaterade OS”. Du skickas sedan vidare till inställningsmenyn för att installera Nougat på din telefon.

Uppdateringen väger in på 2,38 GB och utöver det goda som Nougat innehåller som förbättrad batteritid, genom ett mer välutvecklat Doze, där telefonen går in i ett sorts viloläge så har man nu möjligheten till att köra två applikationer samtidigt på skärmen. Nu har även Huaweis inbyggda launcher en applåda om så önskas.

Knepet är inte vattentätt och fungerar bara för vissa användare. Det är alltid värt ett försök men annars kommer du få uppdateringen via den vanliga vägen, alltså en OTA (Over-The-Air) uppdatering inom en snar framtid.

Till er som installerat Nougat på Honor 8, undrar vi hur ni upplever att det hela fungerar. Har ni stött på några buggar eller problem?

Processor: 2,3GHz octa-core
Plattform: HiSilicon Kirin 950 64-bit
RAM: 4GB
Skärm: 5,2" / FHD / 424PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: 12MP