Samsung åtgärdar säkerhetslucka i sin ultraljudsbaserade fingeravtrycksläsare

Postat:
12:14 - 2019-10-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
2

Nyligen uppdagades att Samsungs ultraljudsbaserade fingeravtrycksläsare kan bli förvirrad av vissa texturerade skärmskydd i silikon och dylikt material. Om ett fingeravtryck registrerades efter att skyddet satts dit, kan läsaren tolka själva skyddet som ett fingeravtryck.

Därmed kan en obehörig i värsta fall komma in i enheten, eftersom läsaren registrerat skärmskyddets mönster. Samsung rekommenderar att alla som använder skärmskydd från tredje parter avlägsnar dessa.

Nu har företaget skickat ut en uppdatering som åtgärdar problemet. Efter att uppdateringen installerats är det idé att ta bort alla fingeravtryck och registrera om dem, ifall skärmskydd har använts.

Enligt Samsung kommer uppdateringen endast att skickas ut till enheter som redan har registrerade fingeravtryck. Det är inte idealiskt då användare skulle kunna både installera skärmskydd och registrera fingeravtryck vid senare tillfälle, men kanske skickas åtgärden även ut i framtiden till alla som börjar använda fingeravtrycksläsaren.