Samsung berättar om nya kamerafunktioner i Android 14

Postat:
17:48 - 2023-10-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
5

Samsung har idag släppt uppdateringen till Android 14 och One UI 6 för Galaxy S23-serien. I samband med släppet av sitt nya gränssnitt har Samsung berättat om en mängd nya AI-baserade kamerafunktioner i One UI 6.

Inlägget puffar först för nyheter i appen Galaxy Enhance-X. Användare kan ta en bild av stjärnhimlen och därefter se vilka konstellationer, stjärnor, galaxer, nebulosor och kluster bilden innehåller.

Appen kan korrigera bilder ifall objektivet exempelvis haft ett fingeravtryck över sig, samt skapa slowmotion-videor av vanliga videor genom att generera extra bildrutor. Enhance-X kan därtill skapa en effekt för korta videor som efterliknar lång exponeringstid, så exempelvis trafik längs en väg får ljusspår efter sig.

Samsung har förbättrat funktionen som gör att objekt automatiskt kan klippas ut från bilder. Det utklippta motivet kan nu omedelbart sparas som ett klistermärke, eller som en vanlig bild. Användare kan enklare skanna dokument genom att kamera-appen automatiskt känner av ifall motivet föreställer ett dokument och då föreslår att dokumentet ska skannas.

Kamera-appen har dessutom fått nya snabbinställningar, exempelvis för att snabbt byta till 200MP-bilder, samt nya anpassningsbara widgetar som direkt leder till ett specifikt läge i kameran. Enligt Samsung har layouten för bildredigeringsappen förbättrats och appen stödjer nu att kommandon ångras eller upprepas.

Mer information finns i Samsungs blogginlägg.