Samsung Galaxy Watch 4 får snart stor uppdatering

Postat:
12:43 - 2022-02-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Samsung anser att nästa uppdateringen för Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic är så viktig att den tillägnats ett inlägg på produktbloggen. Nyheterna börjar skickas ut för klockorna under morgondagen.

Användare kommer kunna anpassa de inbyggda urtavlorna ytterligare, genom fler färger och typsnitt för digitala klockor. Fler officiella armband kommer samtidigt börja säljas, i nya färger och material.

Samsung har satsat på ett slags KBT-liknande program som tar 4–5 veckor med målet att förbättra användares sömn. Klockan analyserar sömnen under en vecka och användaren får fylla i två undersökningar och svara på frågor om sömnen.

Därefter tillägnas användaren en symbol som representerar personens ”sömntyp” (en kallas ”nervös pingvin” och en annan ”utmattad haj”). Mjukvaran guidar sedan användaren genom ett program under 4–5 veckor som bland annat inkluderar mål, checklistor, artiklar, guidad meditation och regelbundna rapporter.

En annan nyhet är att klockan märker när användaren somnar och då automatiskt kan stänga av SmartThings-anslutna lampor. Användare kan sätta mål för kroppskomposition, som vikt och mängd kroppsfett, efter uppdateringen och appen ska erbjuda utökad analys för detta område.

Samsung nämner avslutningsvis intervallträningsfunktioner för löpning och cykling, samt integrering av Centr – ett träningsprogram med skådespelaren Chris Hemsworth i spetsen.