Samsung introducerar kontinuitetslösningen Flow

Låter användare växla sömlöst mellan enheter

Postat:
12:12 - 2014-11-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
25

Samsung har under sin utvecklarkonferens introducerat en lösning kallad Flow, som låter kunder växla sömlöst mellan olika enheter och skärmar. Tanken är att användare snabbt och smidigt ska kunna fortsätta arbeta på en annan enhet genom att helt enkelt skicka aktuella uppgiften dit.

Flow har tre delar: Transfer, Defer och Notify. Första delen innebär att innehåll eller uppgifter kan flyttas till en annan enhet. Du kan exempelvis skicka en artikel på mobilen till surfplattan, se inkommande telefonsamtal på plattan och svara där, överföra en Maps-adress från telefonen till smartklockan, eller skicka ett Drive-dokument till dator.


samsung-flow-bild-2

Andra delen, Defer, handlar om att skjuta fram uppgifter. Kanske passar inte enheten du använder och har tillgång till för stunden för just den aktiviteten, som då kan skjutas fram till en tid då det passar. Samsung menar att Flow kan flytta aktiviteter både mellan enheter och tidsmässigt.

Sista delen av Flow handlar om aviseringar. Meddelanden och inkommande samtal synkroniseras mellan dina enheter. I praktiken innebär det exempelvis att du kan hantera telefonsamtal på surfplattan, eller få upp telefonaviseringar på din TV.

Samsung Flow är fortfarande i ett tidigt skede. Utvecklarverktygen har nyss släppts så det kan dröja innan funktionaliteten kommer till tillverkarens enheter.