Samsung lanserar surfplattan Galaxy Tab S6 med S Pen

Postat:
10:46 - 2019-08-01
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
47

Androidplattor från de stora mobiltillverkarna har blivit sällsynta, för att inte tala om plattor i premiumsegmentet. Samsung har dock lanserat ett nytt alternativ i form av Galaxy Tab S6 som har en tillhörande pekpenna (S Pen).

Super AMOLED-panelen är 10,5” med 2560 x 1600 pixlar. Platan erbjuder vidare chippet Snapdragon 855, GPS+GLONASS+Galileo, optisk fingeravtrycksläsare, Bluetooth 5.0, ett 7040mAh-batteri, samt fyra högtalare. Även pekpennan har ett batteri, på 0,35mAh. Pennan använder Bluetooth för fjärrkontrollsfunktioner och kan laddas trådlöst när den är fastsatt i plattan. Tio minuters laddning ska räcka till upp till tio timmars användande.

Minneskonfigurationerna är 6GB RAM och 128GB lagring eller 8GB+256GB. Konstruktionen rymmer minneskort så lagringen kan utökas. På fronten sitter en 8MP-kamera för videosamtal och Samsung har satt dit en kameraduo på bakstycket (13MP + 5MP).

Utöver pekpennan med tillhörande funktioner är en annan specialitet DeX, det vill säga ett separat datorgränssnitt som aktiveras när tangentbord ansluts till plattan. Tangentbordet behöver köpas till och har en särskild knapp för att välja mellan DeX-gränssnittet och Android. DeX kan även aktiveras genom att ansluta surfplattan till en extern skärm via USB-C.

Genom ett laddningsställ som säljs separat kan enheten användas ungefär som en smartskärm, med anslagstavla, fotoalbum, väder, klocka, uppspelningskontroller och så vidare. Galaxy Tab S6 ligger på svenska butikshyllor 23 augusti i färgerna grå, blå och rosa.

Samsungs rekommenderade pris är 7990 kronor, medan 4G-upplagan går på 8990 kronor.