Samsung stämmer smartringtillverkaren Oura i förebyggande syfte

Postat:
13:05 - 2024-06-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3
Galaxy Ring

Samsung kommer släppa sin första smartring i sommar. Nu har Samsung stämt den ledande smartringtillverkaren Oura i förebyggande syfte inför lanseringen. Teknikjätten är inte ute efter att hämma Oura utan vill bara lagligt fastställa att Galaxy Ring inte inkräktar på fem av Ouras patent.

Enligt stämningen har Oura en tendens att stämma konkurrenter baserat på funktioner som finns i nästan samtliga smartringar. Samsung påpekar att företag likt Ringconn, Circular och Ultrahuman tidigare stämts av Oura och att Samsung därför själv räknar med att bli stämt på grund av påstått patentintrång.

Stämningen nämner att Oura underströk sin patentportfölj i ett meddelande som skickades ut till bloggar och tidskrifter strax efter att Galaxy Ring tillkännagavs. Samsung tar även upp att Ouras vd Tom Hale sagt i en intervju att företaget noga kommer följa Samsungs smartring och ”vidta lämpliga åtgärder”.

I och med stämningen har det bekräftats att Galaxy Ring kommer släppas ”i eller kring augusti” (i alla fall i USA). Samsungs stora evenemang förväntas gå av stapeln 10 juli.