Sony skapar projekt med original-Android för Xperia Z

Postat:
15:02 - 2013-04-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
60

Vissa minns säkert att Sony Xperia S fick experimentellt stöd från AOSP och Jean-Baptiste Queru i slutet av förra sommaren. Projektet gick ut på att skapa firmware med en oförändrad variant av Android för enheten.

Sony, som sannolikt är den tillverkare som mest anammat Androids utvecklarcommunity, har nu skapat ett liknande projekt för senaste toppmodellen Xperia Z. Koden är redan tillgänglig på Sonys GitHub och vem som helst kan bidra. Sony har i samma veva tillhandahållit binärfiler och hårdvarudrivrutiner. 

För tillfället går det att starta original-Android på Xperia Z och lagringsminne, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, LED-lampa samt sensorer fungerar. Modemet och kameran går dessutom att använda, även om dessa funktioner kräver copyrightskyddade binärfiler vilka Sony inte kan publicera.

Den japanska tillverkaren understryker att projektet inte lämpar sig för daglig användning – än i alla fall. Nästa steg är enligt Sony att få NFC att fungera. Vi ger tummen upp för Sonys initiativ och den som vill veta mer kan bege sig till tillverkarens utvecklarblogg.