Gestbaserade tangentbordet Swype släpps äntligen i Play Store

Postat:
06:24 - 2013-04-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Efter att ha använts för att mata in text på miljontals Androidenheter i runt tre år har det populära gestbaserade tangentbordet Swype till sist landat i Googles programbutik. Varför har Swype inte släppts där tidigare? Avtal med telefontillverkare är förmodligen svaret.

Swype har bland annat varit förinstallerat på ett antal populära Samsung-telefoner och det är möjligt att avtal förhindrat en offentlig release. Nuance har istället haft en ständig beta tillgänglig gratis vilka de flesta kunnat installera. Tidigare var det krångligt att ladda hem betan och hålla appen uppdaterad, även om det blivit något enklare på senare tid då användarnamn och lösenord inte längre är ett krav.

swype-play-store-1swype-play-store-2

Nu behöver dock Swype-fans inte tänka mer på betan då tangentbordet till sist getts ut i Play Store. För just gestbaserad textinmatning (du sveper fram orden utan att lyfta på fingret) är Swype bäst i vår mening. Det är överlag ett mycket kompetent tangentbord: Swype har god autokorrigering, kan förutspå nästa ord du vill skriva och kan även analysera meningar och markera ord som kanske inte passar i sammanhanget.

Vi finner dessutom teman, röstinmatning, automatisk backup av egna ordlistan samt en dynamisk utökning av de befintliga ordlistorna. Swype i Play Store är i stort sett samma app som betan, med få undantag. En trevlig nyhet är temat Holo som är ett av de snyggaste i samlingen.

Är Swype tillräckligt bra för att växla från SwiftKey? Svår fråga. Swype är bättre på gestskrivning i vår mening och tangentbordet går även bra att skriva på traditionellt vis med. Vilket keyboard som är bäst för just dig törs vi inte svara på, men med tanke på att Swype bara kostar 7kr inledningsvis (ett kap) kan det vara värt att testa.

Senaste artiklarna om SWYPE

→ Se fler artiklar om ämnet