Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sonys kameror för smartphones kallas ”Smart Shot”, har bildstabilisering

Nya bilder på det ovanliga tillbehöret

Postat:
18:20 - 2013-08-31
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
En bit in i augusti dök det upp produktbilder på vad som sades bli en ny typ av kameratillbehör för smartphones från Sony. Genom att fästa en extern kamera på baksidan av en mobil kan mobilens skärm användas som sökare och som gränssnitt för att kontrollera kameran. Tillbehören kommer enligt ryktet ha så gott som alla funktioner vi förväntar oss av en moden kompaktkamera men utan skärm och interface.
Tanken är att vilken smartphone som helst ska gå att förvandla till en kompetent fotomaskin och att tillbehören är lättare att ta med sig än en separat kamera. Sajten som tillhandahöll de första bilderna, SonyAlpha Rumors, har nu fått tag i nya foton på Sonys kameror. Enligt källan kommer tillbehören kallas Sony Smart Shot och bjuda på bildstabilisering. sony-smart-shot-5sony-smart-shot-4 Kamerorna sägs vara kompatibla med alla Android- och IOS-enheter och anslutningen sker över NFC och Wi-Fi. Fotografierna sparas enligt ryktet automatiskt på både själva externa kameran och på mobilen. Zoom, exponering, vitbalans och fokus kommer gå att styra genom telefonen. Ena kameran sägs ha modellbeteckningen QX10 och vara utrustad med samma 18MP CMOS-sensor (1/2,3) och lins (f/3,3-5,9) som i Sony WX150. Den kommer enligt utsago gå på $250, medan en mer påkostad variant för $450 som heter QX100 sägs erbjuda samma sensor och lins som i RX100MII. Det lutar åt att dessa tillbehör kommer presenteras tillsammans med Xperia Z1 på onsdag nästa vecka. sony-smart-shot-3sony-smart-shot-2

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Disney+ utökas med Star [Notis]
 5. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 6. Nu kan Netflix ladda hem rekommenderade filmer och serier

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om