Stora nyheter för Chromebooks – kunder får 2TB och Gemini Advanced i ett år

Postat:
16:46 - 2024-05-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Google har tillkännagivit stora nyheter för ChromeOS. Vi börjar med att nämna ett förmånligt erbjudande för de som har en laptop med Chromebook Plus: Google ger 2TB molnlagring, en förbättrad version av chattbotten kallad Gemini Advanced, samt Gemini i Docs, Sheets och Slides i 12 månader utan kostnad. Detta ska ha ett värde av 3060 kronor.

Enligt Google gäller erbjudandet för ”nya” Chromebook Plus-användare. Vi tolkar detta som att erbjudandet inte gäller de Chromebooks som i efterhand har uppdaterats till Plus. Chromebook Plus är en ny typ av kraftfullare Chromebooks som det går att läsa mer om här.

To bring you access to Google’s most capable AI tools, we’re offering the Google One AI Premium plan at no cost to new Chromebook Plus users for 12 months. The plan includes access to Gemini Advanced, 2TB of storage and Gemini in Docs, Sheets, Slides, Gmail and more.

Chromebook Plus kommer få ett verktyg som hjälper användare skriva, samt bakgrundsbilder för skrivbordet och bakgrunder för videosamtal som har skapats av generativ AI (som i Pixel 8). Gemini kan startas snabbt genom en genväg i aktivitetsfältet längst ned. De som har Chromebook Plus kommer dessutom få tillgång till den magiska editorn i Photos, samt möjligheten att sammanfatta hemsidor, artiklar och PDF-filer.


Google berättar även om nyheter alla Chromebooks (som fortfarande uppdateras) kommer få:

  • Enklare setup av ny Chromebook genom att skanna en QR-kod med telefon. Då kopieras automatiskt Google-kontot och data likt inloggning för Wi-Fi.
  • Google Tasks-integrering (nås via datumet nere till höger av gränssnittet).
  • Skärminspelningar kan sparas som GIF-bilder.
  • Vissa Chromebooks kommer få en instrumentbräda för spel.
  • Större kontinuitet så att allt återställs till hur det var förut, när datorn startas. Det ska även bli enklare att exempelvis läsa en artikel i Chrome på mobilen och direkt fortsätta läsa på laptoppen.
  • Ett Fokus-läge som är tänkt att hjälpa användare färdigställa uppgifter.

Google har dessutom puffat för sex nya Chromebooks som släpps nu i sommar, vilka det går att läsa om här.