Teamet bakom Paranoid Android arbetar på fönsterfiness

Postat:
17:49 - 2013-04-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
19

Det har gjorts ett flertal försök att ge Android fönster i stil med de som finns för traditionella datoroperativsystem. Samsung har exempelvis något som kallas för Multi-Window på några av företagets toppmodeller vilket innebär att två appar kan visas samtidigt sida vid sida.

Teamet bakom CyanogenMod gav sig på att försöka implementera fönster för relativt länge sedan, men fick då skarp kritik av Google. Nu har utvecklarna bakom Paranoid Android – en ROM som är känd för att ta ut svängarna – inlett försök att ge Googles plattform fönster.

För de som inte är bekanta med ROM:ar kan de enklast beskrivas som anpassade versioner av Android. Telefontillverkare tar Androids öppna källkod och får systemet att fungera tillsammans med hårdvara. Privatpersoner kan göra samma sak och släppa ROM:ar, det vill säga varianter av Android, för existerande enheter.

I ett inlägg på Google+ berättar Paranoid Android-utvecklarna om deras vision. De menar att demovideon (som tyvärr har dålig kvalité i vanlig ordning) nedan bara visar 10 % av finessen och att implementeringen är i ett tidigt skede. Teamet passar på att ge en känga åt Samsungs variant och säger att vi kommer slås av häpnad om allt går enligt planerna. Är det här en typ av finess ni saknar i Android?