Microsoft driver med Android- och Iphonefanboys i reklam för Lumia 920

Postat:
19:05 - 2013-04-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
93

Vilken plattform är egentligen bäst – Android eller IOS? Det pågår ständigt ett verbalt fanboykrig på nätet och även ute i verkligheten mellan anhängare av de två största operativsystemen för mobiler. Windows Phone är en liten uppstickare i sammanhanget och i en reklamfilm för Nokia Lumia 920 driver mjukvarujätten med sina två största konkurrenter på ett i vår mening underhållande vis.

Reklamfilmen utspelar sig på ett bröllop. Någon tar kort med en enorm mobil och får en pik av en Iphone-användare för att telefonen är så stor. En Samsung-fanboy svarar att Galaxy är ”enormt ashäftig” och flashar med NFC-delning, som därefter hånas för att vara en gimmick.

Därefter bryter handgemäng, tumult och fullfjädrat slagsmål ut med orden ”autokorrigera det här!”. I slutet får vi se två personer i cateringpersonalen lugnt stå med varsin Lumia 920 och undra ifall de andra skulle sluta slåss om de kände till Nokias mobil. Vi kanske inte instämmer i att Windows Phone är lösningen på fanboykriget i mobilvärlden men låter oss ändå charmas av en välgjord reklam.