The Wallee! och Wallee M – anpassningsbara fodral

Postat:
12:20 - 2013-05-26
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
11

En fördel (eller nackdel) med att skriva för en site som Swedroid är att det ibland dyker upp produkter i brevlådan oanmälda som företag gärna vill ha testade. Så var det med Samsung Galaxy S3-fodralet och bilhållaren från StudioProper. Det visade sig dock vara en intressant produkt, åtminstone om du har en av de få Android-enheter som stöds.

StudioProper är ett amerikanskt företag som har utvecklat ett lite speciellt system för att göra det lätt att sätta fast mobiler och surfplattor till diverse tillbehör. Namnet på detta system är The Wallee!. Enkelt utryckt så är det fodral för surfplattor och mobiler (då kallat Wallee M) som kombineras med olika tillbehör och där kopplingen är en speciell krysannordning som sitter både på tillbehöret och fodralet.

Fodralen finns förutom till IOS-enheter också till Samsung Galaxy Tab 10.1, Samsung Galaxy Nexus och Samsung Galaxy S3. De ser även ut att jobba med ett fodral till Nexus 7 men det är ännu inte släppt.  Vi antar att vi även kommer få se fodral till Samsung Galaxy S4 inom kort.

wallee_walmount1

Fodralen för surfplattor har ett kryssformat hål. Bilden ovan visar fodralet för Samsung Galaxy tab 10.1. Dessa fodral kan bland andra kombineras med ett väggfäste (syns också på bilden ovan), ett bordsställ och en bilhållare. Det finns till och med en adapter för att ge väggfästet stöd för VESA-standarden så att det går att använda sig av mängden med VESA-kompatibla väggfästen som finns.

wallee_walmount2

 

Tyvärr hade vi inte tillgång till en Galaxy Tab 10.1 för att testa med men vår begränsade ”torrtestning” tycks visa att det fungerar utmärkt. Du hakar på surfplattan genom att vrida den och fodralet 45 grader och sen är det bara att välja om du vill ha surfplattan i landskaps- eller porträtt vy.

walleem

Wallee M har inga hål i sina fodral utan istället sitter det ett metallkryss i fodralet. Detta kan sen sättas fast på speciella tillbehör som kommer med starka neodym-magneter. Fodralet är i ett hållbart plastmaterial och finns i svart och vitt. Det kanske inte är det vackraste fodralet som finns men funkar.

För tillfället finns det tre stycken tillbehör som kan kombineras med Wallee M: ett väggfäste, ett litet bordsställ och en bilhållare.

walee_carmount

Bilhållaren är liten och kompakt. Den har en kraftig sugpropp och vi hade inga problem att sätta fast den på en vindruta. Själva hållaren har en kraftig neodym-magnet som tillsammans med Wallee M-fodralet ser till att hålla telefonen fast.

se_wallee s3_wallee2

Prisnivån för de olika tillbehören och fodralen ligger på runt 350 kr för Samsung Galaxy Tab 10.1-fodralet, ~80 kr för väggfästen, från 250 Kr och uppåt för bordställ och 450 Kr för bilhållaren för surfplattor. Vi har hittat en del tillbehör hos CDON.com och LifeStyleStore men ingen verkar till exempel ha Wallee M för Samsung Galaxy S3 eller Galaxy Nexus (UPPDATERAT: Tack Anderas som noterade att om man söker på Wallee istället så finns faktiskt även Galaxy S3-fodralet hos LifeStyleStore). Det går även att beställa direkt från StudioProper. Ett Wallee M för Galaxy S3 kostar $30  och frakt kostar endast $10 extra.

The Wallee! och Wallee M är intressanta produkter som fungerar bra med de olika tillbehör som erbjuds. Det vi kan hoppas är att företaget fortsätter att utveckla fler tillbehör samt att de börjar titta på att stödja fler Android-enheter än de få som stöds nu.