Tidiga rykten om nästa Google Pixel, sägs få ännu högre prislapp

Postat:
12:13 - 2017-01-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
73

Google Pixel och Pixel XL säljs fortfarande inte i Sverige men det har redan börjat spekuleras kring uppföljarna. En av de största nyheterna är enligt ryktet IP-klassning – det vill säga vattentålighet som matchar den i Samsungs, Apples, Sonys och sannolikt snart även LG:s toppmodeller.

Sökjätten sägs återigen fokusera på kameran, vilken fick mycket beröm i första Pixel. Ryktet menar att Google särskilt vill öka kameraprestandan i dunkel. Upplösningen sägs ligga kvar kring 12MP men sensorn ska ha förbättrats på andra vis.

Angående chipp nämns Qualcomm Snapdragon 835, men Google påstås även testa en prototyp med Intel-chipp. Ett tredje alternativ är att vi till sist kommer att få se det beryktade Google-chippet.

Om Google börjar använda egna SoC skulle det bland annat kunna påverka hur länge enheter får uppdateringar, men källan menar att det är oklart huruvida Pixel 2 kommer att utrustas med Google-chipp.

Ryktet nämner avslutningsvis en prislapp som är $50 högre än föregångaren, samt att en betydligt billigare budgetupplaga kommer att lanseras i vissa regioner.