Tim Cook angående RCS: ”Köp en Iphone till din mamma”

Postat:
10:20 - 2022-09-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
38

Tim Cook har under en konferens uttalat sig om RCS. En person i publiken frågade Cook ifall Apple planerar att implementera den nya standarden och frågeställaren tog samtidigt upp en invändning: att videor han skickar från Iphone till hans mammas Androidtelefon förstörs.

Cooks lösning på problemet: ”Köp en Iphone till din mamma”. Apple-chefen svarade sannolikt med glimten i ögat men Cook underströk varför Apple valt att hålla fast vid förlegade kommunikationsprotokoll och att inte släppa Imessage för Android: för att sälja fler Iphones och öka intäkterna, på bekostnad av användarupplevelsen.

Enligt The Verge sa Cook även: ”Jag skulle älska att konvertera dig till Iphone”. Cook menar att han inte hört några önskemål om RCS från Iphone-användare. Att RCS inte är något som efterfrågas av Apples kunder beror kanske delvis på att de inte ens vet vad RCS är för något eller att de hade kunnat skriva till Androidtelefoner på samma vis som till Iphones.

Just detta är hela anledningen till Googles pågående kampanj som har målet att informera om RCS, ersättaren till SMS och MMS, och försöka sätta offentlig press på Apple. Hittills verkar kampanjen inte ha haft någon effekt, som Cook tydliggjort, men vem vet på sikt.