Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Tips: Så här döljs mappar i Android

Postat:
13:36 - 2020-10-13
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Ibland kan det vara fördelaktigt att gömma mappar i Android. Vanligaste användningsområdet är att dölja mappar med videor och bilder så att de inte dyker upp i galleri-appar.
Vissa vill exempelvis inte att meddelandetjänsters olika mappar med bilder eller videor ska synas i galleriet. För de som fört över lokala filmer kan det även lätt bli ett virrvarr av olika mappar och filer i galleri-appar om de inte döljs.

En del galleri-appar (som Simple Gallery) har inbyggt stöd för att dölja mappar, men ibland kan det komma till pass att dölja mappar manuellt. Första sättet är att dölja hela mappen rakt av, genom att lägga en punkt framför mapp-namnet.

Metoden kan passa för egna mappar som ska döljas. Om mappen heter ”Filmer” och döps om till ”.Filmer” blir den dold. Detta är dock en aggressiv metod och mappen syns därefter inte överhuvudtaget om filhanteraren inte har en funktion för att visa dolda mappar.

Andra sättet är att skapa en tom fil som heter ”.nomedia” (utan citattecknen) i mappen som ska döljas för media-appar. Filen ska inte ha något filnamnstillägg. Att döpa om mappar och skapa nomedia-filen kan göras genom att ansluta telefonen till dator.

En filhanterare för Android kan även användas. Vi rekommenderar Solid Explorer. Där ges en mapp nytt namn genom att långtrycka på den och trycka på pennan i fältet längst ned. En ”.nomedia”-fil kan skapas genom att öppna mappen som ska döljas, trycka på plustecknet nere i högra hörnet, välja ny fil och mata in ”.nomedia”.

Mest kommenterat

 1. Allt om flaggskeppet Samsung Galaxy S21 Ultra
 2. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 3. Samsung kommer fasa ut laddare och hörlurar stegvis
 4. Trump-administrationen svartlistar Xiaomi [Uppdaterat]
 5. Samsung lanserar flaggskepps-chippet Exynos 2100
 6. Samsung introducerar Galaxy S21 och S21 Plus

Mest läst

 1. Hur många strömningstjänster betalar du för?
 2. Allt om flaggskeppet Samsung Galaxy S21 Ultra
 3. Ingen laddare med Samsung Galaxy S21
 4. Trump-administrationen svartlistar Xiaomi
 5. Samsung introducerar Galaxy S21 och S21 Plus
 6. Poco M3 har börjat säljas i Sverige

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om