Tips: Samsung Galaxy Note 3 och Sony Xperia Z1 finns nu på Androidenheter.se

Postat:
00:53 - 2013-09-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Båda av dagens tillskott till Androids toppskikt, Galaxy Note 3 och Xperia Z1, finns nu i vår Androiddatabas Androidenheter.se. Specifikationerna listas tillsammans med bilder och videor, samt indikationer för prestanda, arbetsminne, pixeldensitet, batterikapacitet, storlek och vikt.

Telefonerna har exempelvis samma snabba chipp och grafikdel: Qualcomm Snapdragon 800 (som för närvarande toppar vår chippranking) och grafikdelen Adreno 330 (som ligger tvåa). När det gäller RAM är Galaxy Note 3 i en klass för sig själv med 3GB, vilket är 86 % mer än mobilsnittet för 2013. Båda telefonerna har 1080p-upplösning men eftersom Xperia Z1 har en mindre skärm får den högre pixeldensitet: 441PPI att jämföra med 386PPI för Galaxy Note 3.

Xperia Z1 är tyngre i förhållande till sin skärmstorlek än snittet och dessutom tyngre än Galaxy Note 3, trots att Samsungs pjäs har en betydligt större skärm. Båda telefonerna erbjuder betydligt kraftfullare batterier än de flesta Androidmobiler: 3200mAh i Galaxy Note 3 och 3000mAh i Xperia Z1. En komplett jämförelse mellan de två toppmodellerna går att kika på här.

De som är nyfikna på hur stora enheterna är kan med fördel bege sig till vår storleksjämförelsesida, som kan visa telefonernas verkliga storlekar (aktiveras uppe i vänstra hörnet). Här har vi till exempel radat upp Galaxy Note 3 intill föregångaren Note 2, samt Xperia Z1 bredvid Xperia Z.

samsung-galaxy-note-3-galaxy-note-2-xperia-z-xperia-z1-storlek-jamforelse