Twitter-utmanaren Threads lanseras i Europa och Sverige

Postat:
12:32 - 2023-12-14
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
20

Metas Twitter-konkurrent – Threads – har slutligen öppnat dörrarna i Europa enligt Mark Zuckerberg. Lanseringen kommer närmare ett halvår efter tjänstens debut i USA och över 100 andra länder, inklusive Storbritannien, i juli 2023. Fram till idag har Threads inte varit tillgängligt för närmare den halv miljard människor som bor i EU, och Meta har till och med gått så långt att de blockerat användare som försökt att komma åt tjänsten med hjälp av VPN.

Nytt i samband med Europa-lanseringen är möjligheten att används Threads utan att logga in med hjälp av ett konto genom att klicka på knappen ”använd utan profil” som är åtkomlig från startsidan för tjänsten. För de som vill publicera inlägg eller interagera med innehåll krävs dock att användaren skapar en profil med hjälp av ett Instagram-konto först.

Threads är tillgängligt dels på webben samt i form av en app för Ios och Android. I skrivande stund kan redaktionen varken finna appen på Google Play eller i App Store, men vi kan konstatera att det går att använda webbsidan för att logga in på tjänsten i Sverige.

Enligt Meta har Threads för närvarande 144 miljoner användare, vilket sannolikt kommer öka med lanseringen av tjänsten i Europa. I jämförelse kan nämnas att Twitter eller X som tjänsten numera kallas har strax över 500 miljoner aktiva användare i månaden (Q2, Elon Musk).

Uppdatering, kl 16:10: Threads-appen är nu tillgänglig i Sverige i både Google Play och i App Store.

[Swedroid på Threads]