Tycker du smartphones är lika intressanta nu som förr? [Undersökning]

Postat:
17:30 - 2023-05-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
15

Vissa perioder under de smarta telefonernas barndom kunde det kännas som utvecklingen gick i en rasande takt framåt. Inte evolution utan revolution. Smartphones hade först knappsatser och små displayer. Därefter fick vi resistiva pekskärmar följt av stora behagliga kapacitiva pekskärmar med multitouch och pekvänliga gränssnitt.

Pixeldensiteten kunde plötsligt skjuta i höjden något år och skärmarna blev skarpa utan synliga pixlar. Gränssnitten började flyta fram med lena animationer efter att tidigare ha hackat och tappat bildrutor så det stått härliga till. Ramarna runt skärmen försvann så gott som helt från ett år till ett annat. Från att bara ha fått ett mörkt brus när vi fotograferade om kvällarna får vi nu användbara bilder.

Även om mycket hände förr är det knappast stiltje på smartphonemarknaden idag. Varje ny generation erbjuder förbättringar, foldables växer sakta men säkert i popularitet och ny batteriteknik står runt hörnet samtidigt som AI exploderar – för att bara nämna några saker.

Nu undrar vi om du tycker smartphones är lika intressanta idag som de var förr, eller anser du att smartphonebranschen hamnat i en tråkig fas? I frågan inkluderar vi inte bara hårdvara utan även mjukvara och mobilernas operativsystem med tillhörande appar och tjänster.

Tycker du smartphones är lika intressanta nu som förr?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...